Gulasz z żołądków.rtf

(6 KB) Pobierz
Gulasz z ¿o³¹dków

Gulasz z żołądków

 

Składniki na 4 porcje:

60 dag żołądków drobiowych

oszczyzna

pół szklanki śmietany

duża cebula

2 łki masła (margaryny)

sos sojowy

czek koperku

pieprz

Ziarenka Smaku WINIARY

 

Żołądki oczyść, opłucz, a potem włóż do wrzącej wody z solą i gotuj pod przykryciem. Gdy bę pół miękkie, dodaj oczyszczonąoszczyznę i gotuj wszystko do miękkości. Następnie żołądki wyjmij z wywaru, wystudź i pokrój w plasterki.

 

W rondlu rozpuść masło, zeszklij pokrojoną w piórka cebulę, dodaj podroby, warzywa pokrojone w słupki, smaż na maśle kilka minut, ciągle mieszając. Na koniec wlej śmietanę, pół szklanki wywaru, po czym  zagotuj, dopraw Ziarenkami Smaku i pieprzem i posyp koperkiem.

 

Gulasz podawaj z kaszą gryczaną lub z pieczywem.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin