Biszkopt: 4 jajka 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Następnie: 2 puszki mandarynek 2 szklanki soku pomarańczowego 2 budynie waniliowe (po 40g) 2 opakowania herbatników zwykłych 2 opakowania herbatników czekoladowych 4 opakowania śmietan - fix 1/2 litra śmietanki 30% 3 łyżki cukru pudru
Biszkopt upiec w dużej prostokątnej formie, wystudzić, zdjąć skórkę (wierzch), nasączyć (woda + sok z cytryny + cukier). Na biszkopcie ułożyć odsączone mandarynki. Z soku od mandarynek i 2 szklanek soku pomarańczowego ugotować budyń. Sok z mandarynek i 1 1/2 szklanki soku pomarańczowego zagotować, w 1/2 szklanki soku rozpuścić 2 budynie, wlać na gotujący się sok, mieszać.Gorący budyń wyłożyć na ciasto z mandarynkami. Śmietankę ubić z cukrem pudrem i śmietan - fixami. Wyłożyć na budyń. Na wierzchu ciasta układać herbatniki w szachownicę.
marienka76