Makaron w sosie piwnym.doc

(0 KB) Pobierz

Składniki:

 

- 35 dag makaronu (najlepiej rurek)

- 4 łyżki oleju

- czerwona papryka

- szklanka jasnego piwa

- 3 łyżki koncentratu pomidorowego

- 3 łyżki startego żółtego sera

- łyżka majeranku

- pieprz

- sól

 

Wykonanie:

 

Paprykę umyj, oczyść z gniazd nasiennych i pokrój na paseczki. Czosnek obierz i posiekaj. Na patelni rozgrzej olej, włóż paprykę, koncentrat pomidorowy i czosnek, chwilę duś, mieszając. Następnie wlej piwo i całość duś 25 minut. przypraw majerankiem, solą i pieprzem.

 

Makaron ugotuj w dużej ilości osolonej wody, po czym odcedź. Wyłóż na ogrzany półmisek, polej sosem, wymieszaj i obficie posyp startym serem - podawaj natychmiast.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin