A’LA OGÓRKOWA
Składniki:
· 5 ziemniaków
· 2 marchewki
· pół kg dyni
· ćwierć cukini
· śmietana
· łyżka cukru
· sól
· łyżka bulionu wegetariańskiego
· 3 starte ogórki kiszone
· i pół startego ogórka zielonego
· łyżka mąkiSposób przyrządzania:Ziemniaki posolić i ugotować. Dodać pokrojoną w kostkę dynię i cukinię. Potem marchewkę. Zetrzeć ogórki i odstawić do osobnego garnuszka. Gdy tamte warzywa zmiękną, dodać ogórki. Zupa niech pogotuje się z 10 minut dodatkowo, z dodatkiem bulionu wegetariańskiego.Po tychże 10 minutach wziąć szklankę zupy i odlać do garnuszka. Dodać śmietanę, wymieszać. Dodać do tego łyżkę mąki, całość wymieszać. Wlać do zupy, nabiera wtedy ładnego koloru :) Dodać cukier. Zupa gotowa! Smacznego :D
WYBCZ