3bit.doc

(27 KB) Pobierz

8-9 paczek herbatników

Puszka słodkiego mleka skondensowanego

2 budynie śmietankowe lub waniliowe

Pół litra mleka

2 opakowania „Śnieżki”

Opakowanie „Śmietan-fiksu”

200ml śmietany 30%

2/3 kostki masła

Tabliczka mlecznej czekolady

 

 

Mleko w puszce przełożyć do garnka z wrzącą wodą i gotować przez 3 godziny, a następnie wystudzić w zamkniętej puszce.

Budynie ugotować na mleku i odstawić do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch i, nie przerywając ucierania, stopniowo dodawać zimny budyń.

Śmietanę ubić ze „Śnieżkami” i ze „Śmietan-fiksem”.

Spód oraz boki blaszki wyłożyć herbatnikami. Następnie wyłożyć karmel ze skondensowanego mleka, a na nim ułożyć warstwę herbatników. Na herbatniki wyłożyć masę budyniową i przykryć ja herbatnikami.

Na herbatniki wyłożyć ubitą śmietanę i przykryć ją warstwą herbatników. Na koniec całość polać stopniowo czekoladą.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin