4 duże pomidory 2 świeże ogórki 1 cebula 20 dag sera solan lub feta 10 zielonych oliwek nadziewanych 1 mała główka zielonej sałaty 1 łyżka rodzynków 1/2 łyżeczki oregano 4 łyżki sosu winegret sól Pomidory sparzyć, obrać ze skórki a następnie pokroić w talarki. Usunąć nasiona i posolić. Ogórki obrać i pokroić w plasterki. Cebulę obrać, pokroić w pierścienie a następnie zanurzyć je na kilka minut w zimnej wodzie. Ser pokroić w kostkę. Rodzynki sparzyć. Liście sałaty starannie umyć i osuszyć po czym wyłożyć nimi salaterkę. W środku ułożyć ser, a dookoła przygotowane jarzyny, posolić. Całość zalać sosem winegret wymieszanym uprzednio z oregano, posypać rodzynkami i przybrać oliwkami
C.Te.Raz