Schab po sztygarsku - MojeG....pdf

(88 KB) Pobierz
Schab po sztygarsku - MojeG...
Schab po sztygarsku - MojeGotowanie.pl - Przepisy - Obiady - Schab p... http://www.mojegotowanie.pl/layout/set/print/przepisy/obiady/schab_...
Schab po sztygarsku
Dodane przez: Goplana
Skþadniki
ładny kawałek schabu
pęto kiełbasy śląskiej tej samej długości co schab,
papryka słodka
sol zwykla lub peklujaca
czosnek ( opcjonalnie )
cebula
olej
Etapy przygotowania
Robimy naciecie w schabie na wylot , w otwor wkladamy peto kielbasy. Mieso nacieramy niewielka il oliwy/oleju
z papryka i sola ( mozemy uzyc peklujacej ale wtedy najlepiej odlozyc mieso do lodowki by sie zamarynowalo
), lubiacy czosnek rowniez moga nim natrzec mieso. Calosc obsamazamy po czym wkladamy do piekarnika i
pieczemy w temp ok 200 stopni czas zalezy od wagi miesa 1 kg piecze sie ok 45 minut. Pamietajmy o
czestym podlewaniu miesa. W polowie pieczenia dorzucamy pokrojona w kosteczke cebule. Poczatkowo
mozemy piec go pod przykryciem a pod koniec je zdjac.
Podaje go z kluskami sląskimi, czerwona kapusta i sosem z pieczeni.Fani kminku moga go dodac do potrawy
ja nie lubie wiec nie dodaje :)
Czas przygotowania: 100 minut
Copyright © 2009
1 of 1
2009-11-27 10:44
190298318.001.png 190298318.002.png 190298318.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin