Lasagne z Sorrento.doc

(21 KB) Pobierz
Lasagne z Sorrento

Lasagne z Sorrento

 

Skład:
12 płatów lazanii
40 dag ricotty
2 kulki (25 dag) mozzarelli
10 dag parmezanu
10 dag pokrojonej szynki
1 posiekana cebula
10 listków bazylii
łyżka masła
sól
pieprz
po 1.5 szklanki sosu beszamelowego i pomidorowego z bazylią

 

 


Sposób przygotowania:
Cebulę usmażyć na maśle, dodać szynkę, smażyć minutę. Zmiksować mozzarellę z ricottą i połową parmezanu, bazylią, cebulą i szynką. Posmarować ugotowane płaty lazanii, zrolować, zawinąć brzegi. Włożyć do formy, polać beszamelem i sosem pomidorowym. Posypać resztą parmezanu. Piec 20 minut w temp. 180 stopni.

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin