Meksykański przysmak ryżowy.rtf

(6 KB) Pobierz
Meksykañski przysmak ry¿owy

Meksykański przysmak ryżowy

 

Składniki:

torebka ryżu (12 dag)

opakowanie mrożonej sałatki meksykańskiej

2 łki oleju

10 dag żółtego sera o ostrym smaku

jajo

0,25 kostki Rosołu wołowego WINIARY

l

pieprz

 

Przygotowanie potrawy zacznij od ugotowania ryżu. Potem rozgrzej na patelni olej i wrzuć warzywa (nie należy ich wcześniej rozmraż). Kiedy puszczą sos, dodaj ćwierć kostki rosołowej i bardzo dokładnie wymieszaj. Następnie połącz z ugotowanym i ostudzonym ryżem. Teraz polej roztrzepanym jajkiem, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem.

 

Żaroodporną formę posmaruj olejem, nałóż ryż z warzywami. Całość przykryj żółtym serem (w plasterkach lub startym na tarce o dużych oczkach). Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C i wstaw naczynie z zapiekanką. Piecz przez 12-15 minut (aż ser się rozpuści i lekko zrumieni).

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin