Jabłecznik z bitą śmietaną.pdf
(
71 KB
)
Pobierz
53164481 UNPDF
Jabłecznik z bitą śmietaną
Składniki
35 dag mąki pszennej, 2 jaja, 3/4 szklanki cukru, cukier
waniliowy, 10 dag margaryny, 3 płaskie łyżeczki proszku do
pieczenia,śmietanka w proszku(np. Śnieżka), .3/4 szklanki
mleka, słoik dżemu lub musu jabłkowego, garść wiórków
kokosowych, szczypta soli
Sposób przyrządzania
Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jaja,
szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odstawić do schłodzenia, po czym upiec w średnio
gorącym piekarniku. W czasie pieczenia ciasta ubić śmietankę z mlekiem. Na gorące
rumiane ciasto wyłożyć mus jabłkowy. Gdy placek ostygnie, udekorować go bitą
śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.
Plik z chomika:
marzena_kaszowska
Inne pliki z tego folderu:
Kremówka(1).jpg
(71 KB)
kotlety_mielone.jpg
(57 KB)
dvde.jpg
(58 KB)
drobiowe_roladki_z_pieczarkowym_farszem_popup_watermark.jpg
(108 KB)
CIEMNY DOMOWY CHLEB.docx
(11 KB)
Inne foldery tego chomika:
▫ Paznokcie
◄ ANOREKSJA I BULIMIA
Alternatywy
ANATOMIA CZŁOWIEKA- Filmy
bankrut rak
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin