Jabłecznik z bitą śmietaną.pdf

(71 KB) Pobierz
53164481 UNPDF
Jabłecznik z bitą śmietaną
Składniki
35 dag mąki pszennej, 2 jaja, 3/4 szklanki cukru, cukier
waniliowy, 10 dag margaryny, 3 płaskie łyżeczki proszku do
pieczenia,śmietanka w proszku(np. Śnieżka), .3/4 szklanki
mleka, słoik dżemu lub musu jabłkowego, garść wiórków
kokosowych, szczypta soli
Sposób przyrządzania
Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jaja,
szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odstawić do schłodzenia, po czym upiec w średnio
gorącym piekarniku. W czasie pieczenia ciasta ubić śmietankę z mlekiem. Na gorące
rumiane ciasto wyłożyć mus jabłkowy. Gdy placek ostygnie, udekorować go bitą
śmietaną i posypać wiórkami kokosowymi.
 
53164481.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin