Nadziewana papryka.doc

(20 KB) Pobierz
Nadziewana papryka

Nadziewana papryka

Składniki:

·         6 dużych strąków papryki

·         ½ puszki kukurydzy

·         50 dag. mielonego mięsa wołowo-wieprzowego lub drobiowego

·         1cebula

·         1 kajzerka- może być czerstwa

·         2 jajka

·         przyprawa do mięsa

·         ½ pęczka natki pietruszki

·         50 g. żółtego sera

Wykonanie:

Paprykę dokładnie umyć, odciąć górną część, wyciąć gniazda nasienne, górną część papryki drobno pokroić. Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć, dodać do mięsa z cebulą, wbić dwa jajka, wymieszać, dodać przyprawę. Farsz wymieszać z papryką, natką i kukurydzą, nałożyć do strąków papryki, lekko ugnieść. Na wierzchu położyć krążki cebuli i starty na tarce o dużych oczkach ser, zapiekać 30 min. w temp. 200oC.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin