- Składniki potrzebne do zrobienia tej zupy na pewno znajdziesz w najbliższym warzywniaku. I to niezależnie od pory roku. Zapraszam na prosty i przyjemny krem porowy. Dla 6 osób Czas przygotowania 15 min.
Jak to zrobić: 1. Roztop masło w garnku i dodaj drobno posiekane: cebule, białe części pora, seler i czosnek. 2. Przykryj garnek i podsmaż wszystko na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną. 3. Zetrzyj ziemniaki i dodaj je razem z bulionem do warzyw. 4. Zmniejsz ogień, przykryj garnek i wolniutko gotuj przez 20 minut. 5. Zdejmij zupę z ognia, odczekaj chwilę i zmiksuj ją. 6. Zagotuj całość jeszcze raz i dodaj śmietanę, sól i pieprz. Posiekaj szczypiorek i posyp nim po wierzchu. Bon appetit
drukować
· 50 g masła
· 1 cebula
· 3 białe części pora
· 1 gałązka selera
· 1 ząbek czosnku
· 220 ml śmietany
· 2 łyżki stołowe szczypiorku
· sól, świeżo mielony pieprz biały
· 3 szklanki bulionu drobiowego Knorr
· 200 g startych ziemniaków
Niunia51