Piersi drobiowe a la schabowe.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
Piersi drobiowe a la schabowe
Składniki
4 filety z piersi kurczaka (około 15 dag każdy), ząbek czosnku,
jajko, 2 łyżki oliwy, bułka tarta, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół, lekko pobić tłuczkiem,
natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posolić. Kotlety
najpierw obtoczyć w bułce tartej, później zanurzyć w rozkłóconym jajku (mięso
obtoczone w takiej nietypowej kolejności będzie bardziej soczyste). Kłaść na rozgrzany
na patelni tłuszcz. Smażyć z obu stron na rumiano.
1 porcja zawiera: 30 g białka, 18 g tłuszczu, 0,5 g błonnika, 200 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Drób w panierce na ostro.pdf
(31 KB)
Danie żniwiarza.pdf
(29 KB)
Aromatyczna pieczeń barania.pdf
(42 KB)
Aromatyczne sznycle z kurczaka.pdf
(30 KB)
Baranie kotleciki w sosie majerankowym.pdf
(65 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin