Pot-pourri.pdf
(
52 KB
)
Pobierz
36429519 UNPDF
Pot-pourri
Składniki
Główka sałaty, 3 małe cebulki, 4 pieczarki, pęczek rzodkiewek,
czerwone jabłko, 2 jaja ugotowane na twardo, puszka
mandarynek, puszka kukurydzy w kolbach.
Sos ziołowy: 4 łyżki oliwy, 3 łyżki soku z cytryny, 3 łyżki ziół
świeżych lub suszonych (estragon, tymianek, oregano), cukier,
pieprz, sól
Sposób przyrządzania
Liście sałaty opłukać, osuszyć, porwać na kawałki. Umyte kapelusze pieczarek oraz
rzodkiewki pokroić w plasterki, jabłko wraz ze skórką - w paski lub kostkę, jaja i cebulki -
w kostkę. Mandarynki i kukurydzę osączyć, kolby pokroić na kawałki. Przygotowane
produkty wymieszać i polać sosem ziołowym, przyrządzonym z podanych składników.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Sałatka meksykańska z tuńczykiem.pdf
(54 KB)
Alzacka sałatka z buraków.pdf
(37 KB)
Babie lato.pdf
(50 KB)
Błyskawiczna z marynat.pdf
(45 KB)
Chrzan ze śmietaną.pdf
(28 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin