Jarzynowa z brukselką.pdf

(40 KB) Pobierz
4243959 UNPDF
Jarzynowa z brukselką
Składniki
Włoszczyzna, 30 dag brukselki, cebula, 4 ziemniaki, łyżka
masła, pół pęczka koperku, łyżeczka przyprawy do zup, liść
laurowy, kminek, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w zapałkę. Zalać 1,5 l wody, goto-wać
na wolnym ogniu około 15 minut. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Brukselkę
umyć, obrać z zewnętrznych listków. Por umyć i drobno pokroić. Ziemniaki umyć, obrać,
pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z brukselką i porem. Gotować 15 minut. Przed
końcem gotowania dodać cebulę i przyprawy. Przed podaniem posypać po-siekanym
koperkiem.
1 porcja zawiera: 5,1 g białka, 3,5 g tłuszczu, 7,4 g błonnika, 8 mg cholesterolu.
4243959.001.png 4243959.002.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin