Jarzynowa z brukselką.pdf
(
40 KB
)
Pobierz
4243959 UNPDF
Jarzynowa z brukselką
Składniki
Włoszczyzna, 30 dag brukselki, cebula, 4 ziemniaki, łyżka
masła, pół pęczka koperku, łyżeczka przyprawy do zup, liść
laurowy, kminek, sól, pieprz
Sposób przyrządzania
Marchew, pietruszkę i seler obrać, umyć, pokroić w zapałkę. Zalać 1,5 l wody, goto-wać
na wolnym ogniu około 15 minut. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na maśle. Brukselkę
umyć, obrać z zewnętrznych listków. Por umyć i drobno pokroić. Ziemniaki umyć, obrać,
pokroić w kostkę i dodać do zupy razem z brukselką i porem. Gotować 15 minut. Przed
końcem gotowania dodać cebulę i przyprawy. Przed podaniem posypać po-siekanym
koperkiem.
1 porcja zawiera: 5,1 g białka, 3,5 g tłuszczu, 7,4 g błonnika, 8 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
xxxAnia29xxx
Inne pliki z tego folderu:
Barszcz czerwony.pdf
(40 KB)
Barszcz chrzanowy.pdf
(43 KB)
Barszcz ukraiński 2.pdf
(34 KB)
Barszcz ukraiński.pdf
(30 KB)
Barszcz z uszkami.pdf
(32 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Artykuły
Bułeczki
Ciasta all
Ciasta i babeczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin