Muffinki z białą czekoladą.doc

(26 KB) Pobierz

Muffinki z białą czekoladą

 

375 g mąki pszennej

2 łyżeczki proszku do pieczenia

szczypta soli

125 g cukru

200 g białej czekolady (posiekanej)

2 jajka

375 ml 3% mleka

drobno starta skórka z 1 cytryny

160 g stopionego masła

30 g płatków migdałowych

 

Do miski przesiewamy mąkę, proszek, dodajemy sól, cukier i czekoladę. Mieszamy i robimy w środku dołek.

W drugiej misce rozbijamy jajka, dodajemy do nich skórkę z cytryny i mleko. Mieszamy dokładnie i wraz z ostudzonym masłem przelewamy do miski z mąką. Szybko mieszamy i przelewamy do papilotek. Wierzch posypujemy płatkami migdałów. Pieczemy ok. 25 minut w temperaturze 200 stopni C. Podane składniki wystarczą na 15 sztuk.

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin