Pascha 2.pdf
(
55 KB
)
Pobierz
37870091 UNPDF
Pascha II
Składniki
50 dag znakomitego sera twarogowego, 4 żółtka, 20 dag cukru,
15 dag masła lub margaryny, pół szklanki słodkiej śmietanki,
cukier waniliowy, bakalie, pomarańcza do udekorowania
Sposób przyrządzania
Żółtka utrzeć z cukrem i zaparzyć je gorącą śmietanką, wstawić garnuszek do innego
naczynia z gorącą wodą, ubijać, aż masa zgęstnieje i straci zapach surowych jaj.
Oddzielnie utrzeć na puch masło. Następnie dodawać do masła po łyżce zmielonego
sera, przestudzonej masy jajecznej z cukrem waniliowym i dalej ucierać, na końcu
wsypać bakalie. Plastikowe sito wyłożyć serwetką o gęstym splocie, przełożyć na nią
masę, zawinąć brzegi i obciążyć talerzykiem. Odstawić do lodówki. Przed podaniem
wyłożyć paschę na szklany talerz. Przybrać ćwiartkami pomarańczy. Podawać mocno
schłodzoną. Krajać jak babkę.
Plik z chomika:
marzena68
Inne pliki z tego folderu:
Sernik z polewą.pdf
(66 KB)
Sernik z mandarynkami.pdf
(55 KB)
Sernik z mandarynkami lll.pdf
(27 KB)
Sernik z mandarynkami ll.pdf
(57 KB)
Sernik z czereśniami.pdf
(61 KB)
Inne foldery tego chomika:
+++Kuchnia+++Przepisy Na Chleb+++Przepisy na Ciasta+++
♥makarony
Ciasta
CIASTA I DESERY
dania obiadowe
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin