Żeberka wędzone, duszone z prawdziwkami.pdf

(238 KB) Pobierz
349206533 UNPDF
Składniki
1 kg żeberek
30 dkg wieżych prawdziwków
2 łyżki mała
pieprz i ól do maku
Składniki na miezank do nacierania
1 łyżeczka mielonej papryki "Chili"
1 łyżeczka wieżo mielonego pieprzu
2 łyżeczki oli
1 łyżeczka prozkowanego czonku
1 łyżeczka prozkowanej cebuli
2 łyżeczki tłuczonego jałowca
Przygotowanie:.
Wzytkie kładniki miezanki do nacierania wymiezad
Dokładnie natrzed miezanką mio ze wzytkich tron, zawinąd w oli i odtawid do lodówki na noc
(nie mniej jednak niż 4 godz)
Wdzid w około 3-4 godzin w temp około 60 t C, aż mio bdzie brązowo złote i mikkie
Oczycid i umyd grzyby, zalad ooloną wodą i gotowad 30 minut, na koniec gotowania dodad mało,
czd grzybów poiekad (kilka pozotawid w całoci)
349206533.001.png
Żeberka ułożyd w brytwannie i dodad grzyby wraz z wywarem, duid 1 1/2 - 2 godziny.
Podawad obypane grzybami w oie włanym
Smacznego
Autor: ChefPaul
349206533.002.png 349206533.003.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin