bezplatna_dieta_2.pdf

(556 KB) Pobierz
Bezpłatna dieta Montimaniacy.pl
Bezpłatna dieta
jeden dzień zgodnie z Metodą Montignac
(W) – poiłek wglowodanowy (T) – poiłek tłuzczowy
7.00 - Racuchy z białym erem i dżemem, kawa (W)
11.00 - Jogurt (W)
14.30 - Tortilla, pomidorki z bazylią (T)
18.30 - Łódki z cukinii z arzem minym (T)
www.montimaniacy.pl
Metoda Montignac łatwo i przyjemnie
616222883.006.png
1 posiłek (węglowodanowy) godz. 7.00
Racuchy z białym serem i dżemem
200 ml mleka
łyżeczka ruktozy
25g drożdży
1 białko
100g mąki pzennej
1850
szczypta soli
ser chudy 0%,
dżem z ruktozą
Kruzymy drożdże, zalewamy ciepłym mlekiem, wypu-
jemy ruktoz, łyżeczk mąki, miezamy i odtawiamy
w ciepłe miejce do wyronicia. Białka ubijamy na pia-
n. Do oobnej miki dajemy mąk i ól, dodajemy droż-
dże i ubite białko, miezamy dokładnie (lub ubijamy mik-
erem na wolnych obrotach) na jednolitą ma. Wyle-
wamy na patelni kropioną oliwą, jak i zrumieni ob-
racamy na drugą tron.
Biały er miezamy z dżemem lub owocami (trukawki,
maliny, porzeczki), podajemy z racuchami.
Do picia: Kawa Ricore z mlekiem 0, 5%, kefir, kakao z
mleka 0, 5% lub herbata z cytryną (bez cukru)
www.montimaniacy.pl
Metoda Montignac łatwo i przyjemnie
Strona 2
616222883.007.png 616222883.008.png
2 posiłek (węglowodanowy) godz. 11.00
Jogurt
Kubek jogurtu owocowego do 1,5% tłuzczu, bez
cukru (np. Jogobella light lub Diat)
www.montimaniacy.pl
Metoda Montignac łatwo i przyjemnie
Strona 3
616222883.009.png 616222883.001.png
3 posiłek(tłuszczowy) godz. 14.30
Tortilla, pomidorki z bazylią
jajka
kabanosy (bez dodatku
cukru np. Pikok, Krakus)
fasolka szparagowa
papryka (najlepiej
czerwona, zielona i żółta)
czosnek
ól, pieprz, oregano
olej lub oliwa z drugiego
tłoczenia
pomidory
bazylia
czosnek
oliwa
Faolk gotujemy, odcedzamy, studzimy, kroimy na 2 cm
kawałki. Papryk kroimy w kotk. Czonek przecikamy,
Kabanoy kroimy w 1 cm kawałki.
Jajka wbijamy do miseczki, mieszamy z przyprawami. Na
patelni rozgrzewamy odrobin oleju, wypujemy pokro-
jone kładniki, zalewamy jajkami, mażymy na wolnym
ogniu jak omlet. (Można jed na ciepło lub na zimno).
Pomidory kroimy na półplaterki, krapiamy oliwą, przy-
prawiamy, przeciskamy czosnek, mieszamy, posypujemy
poiekaną lub uzoną bazylią. Podajemy obok.
www.montimaniacy.pl
Metoda Montignac łatwo i przyjemnie
Strona 4
616222883.002.png 616222883.003.png
4 posiłek (tłuszczowy) godz. 18.30
Łódki z cukinii z farszem mięsnym
mielone mio
drobiowe
cukinia
mietana 18%
cebula
olej lub oliwa z
drugiego tłoczenia
jajko,
granulat sojowy
koperek
ól, pieprz
bulion
Cebul obieramy, iekamy i podmażamy na odrobinie
oleju. Do mia mielonego dodajemy cebul, łyżk po-
siekanego koperku, jajko, granulat ojowy, ól, pieprz.
Wyrabiamy na gładką ma. Cukini myjemy, przecina-
my wzdłuż na pół. Wydrążamy petki – w to miejsce
wkładamy przygotowany farsz z mia. Naczynie żaro-
odporne smarujemy olejem – układamy cukinie.
Bulion miezamy ze mietaną, dużą ilocią poiekanego
koperku, olą i pieprzem. Soem polewamy cukinie.
Zapiekamy w piekarniku (180 st. C) ok. 40 minut.
www.montimaniacy.pl
Metoda Montignac łatwo i przyjemnie
Strona 5
616222883.004.png 616222883.005.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin