FASOLKA PO BRETOŃSKU(1).doc

(111 KB) Pobierz
FASOLKA PO BRETOŃSKU

FASOLKA PO BRETOŃSKU

składniki

·         30 dag fasoli,

·         30 dag kiełbasy,

·         5 dag wędzonego boczku

·         , 4 łyżki koncentratu pomidorowego,

·         5 -6 cebul,

·         łyżka mąki (niekoniecznie),

·         3 dag smalcu,

·         sól,

·         cukier,

·         majeranek,

·         papryka w proszku,

·         posiekana natka pietruszki ze szczypiorkiem i estragonem (też niekoniecznie).

Sposób przygotowania

1.      Fasolę opłukać i namoczyć na noc. Ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła. Cebulę pokroić w plastry i poddusić razem z tłuszczem wytopionym z pokrojonego w kostkę boczku, podlać wodą i zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, pokrojoną w plasterki kiełbasę i ugotowaną fasolę. Doprawić do smaku i chwilę poddusić

 

             

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin