Mus czekoladowy 15 jajek,1/2 szklanki cukru,1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej,1 łyżka masła,1 tabliczka czekolady gorzkiej (10 dag),1 szklanka śmietanki 30-procentowej,2 łyżeczki cukru pudru,1/2 torebki cukru waniliowego,kilka orzechów włoskich do przybrania.Żółtka ubić na parze z cukrem. W oddzielnym naczyniu roztopić masło, czekoladę (1/4 czekolady zostawić do przybrania) i dodać kawę. Połączyć, dodając porcjami, z ubitymi żółtkami i ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę.Wymieszać delikatnie z masą. Przełożyć do pucharków i wstawić do lodówki.Ubić śmietankę, pod koniec ubijania dodając cukier puderi cukier waniliowy. Przed podaniem przybrać mus bitą śmietaną, wiórkami gorzkiej czekolady i orzechami.
Ari_Arielka