Ozór wołowy wędzony.pdf
(
27 KB
)
Pobierz
5857281 UNPDF
Ozór wołowy wędzony
Składniki:
Sposób wykonania:
Ozór oczyścić i gęsto naszpikować słoniną, posypać drobno tłuczonym pieprzem i
szczyptą saletry, rozmarynu, bazylii i majeranku, po czym zostawić na kilka godzin.
Następnie mocno natrzeć solą (do czasu aż puści sok), włożyć w środkowe jelito
wołowe, posolić z wierzchu, włożyć do glinianego garnka, nakryć deseczką, obciążyć
kamieniem i zostawić na 7 dni. Po upływie tego czasu ozór obrócić; jeżeli soku jest zbyt
mało, posypać solą i znowu zostawić na 7 dni. Ozór wyjąć, obsuszać 2 dni na powietrzu i
wędzić 4 dni w zimnym dymie z jałowca.
Plik z chomika:
Tatar73
Inne pliki z tego folderu:
Jak peklować mięso.docx
(18 KB)
Udka smażone w majonezie i ketchupie.jpg
(115 KB)
Kotlety schabowe inaczej.doc
(416 KB)
Sznycel wiedeński.doc
(398 KB)
Smażone piersi z kurczaka.doc
(221 KB)
Inne foldery tego chomika:
1.Baranina
10.Grzyby
11.Pieczenie
12.Weki
2.Kozica
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin