Przecier pomidorowy Dziadka.pdf
(
748 KB
)
Pobierz
349809390 UNPDF
Przecier pomidorowy Dziadka
S
ezonpomidorowywpełni.Nadwyżkwłanychpomidorówprzeznaczamnazdrowewłane
koncentratypomidorowe.Najlepzepomidorynakoncentrattomalinowe.robitotak- umyte
pomidorykrojnapołowigotujje,ważnebyichnierozgotowadinieprzypalid- rozgotowanie
pomidorówpowodujezekoncentratubdziemniejawicejokupomidorowego.Pougotowaniu
odcedzam to na cedzakach, sitkach i zostawiam to na noc. Najlepiej odączadwdrucianych
kozyczkachodmażeniarytek.Czymlepiejodączymyugotowanepomidorytymgciejzy
otrzymamy koncentrat.
Wypróbowałemrównieżparowaniepokrojonychpomidorówwokowniku.Bardzodobrypoób,
zwikzającyuzykkoncentratu,aleok uzyskany w wyniku tego procesu, to sama woda.
Na drugidzieozodcedzonejmaypomidorowejbduzykiwałkoncentratpomidorowyprzy
pomocypecjalnejdotawkidomazynkinr5(wycikarkadoowoców).
Uzykiwaniekoncentratudzielnatrzyetapyponieważlimakiwmazynceiprzytawceniedadzą
rady odrazuprzecinądodrazutejrzadkiejmay.
P
rzypierwzymprzekrceniumaypomidorowej,rubblokującąwylotutawiamtakbyw
pierwzymetapieoddzielidnajrzadzączdzugotowanychpomidorów.
D
rugirazprzekrcającdokrcamrubbardziejprzezto masa wychodzi bardziej sucha.
Z
atrzecimrazempodokrceniujezczebardziejrubywychodzijużuchamaa- same pestki i
kórki.
Dalzezdjciaprzedtawiajątourządzeniewdwóchwerjachzplatykuitopualuminium.
Przytawkatarównieżprzytoowanajetdorcznychmazynekdomianr5(inowzeprodukcje
do maszynek nr. 8)
Plik z chomika:
bajbus29
Inne pliki z tego folderu:
Zalewa do ryb z musztardy.pdf
(128 KB)
Zalewa do ryb z mlecza.pdf
(135 KB)
Zalewa do ryb majonezowa.pdf
(139 KB)
Śledź marynowany.pdf
(137 KB)
Szczupak faszerowany w galarecie wg Kruszynki.pdf
(426 KB)
Inne foldery tego chomika:
Domowe wyroby z mięsem
Golonki gotowane
Golonki wędzone
KIELBASY
Projekty wędzarni
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin