K-BioGreen jest produktem organicznym, otrzymanym z 58 unikalnych, wyselekcjonowanych typów składników, takich jak strączki, ziarna, warzywa, algi, bifido-bakterie i enzymy pokarmowe, odgrywające ważne role w ludzkim organizmie, oczyszczając, odtruwając, odmładzając, odnawiając prawidłowe funkcjonowanie organów życiowych i budując odporność. Po spożyciu produkt da ci poczucie pełności, jest więc polecany tym, którzy dbają o zdrową dietę i szczupłą sylwetkę.K-BioGreen jest odpowiednio zrównoważonym produktem spożywczym w formie proszku, bez dodatków, niemodyfikowanym genetycznie, posiadającym certyfikat OCIA (Stowarzyszenie Rozwoju Zboża Organicznego) w USA.
Czym jest żywność Organiczna?
Żywność organiczna jest uprawiana i przechowywana bez użycia pestycydów, herbicydów, nawozów sztucznych, hormonów wzrostu, inżynierii genetycznej (biotechnologii), naświetlania czy antybiotyków.
„Uprawa organiczna dostarcza produktów o najwyższej jakości i smaku, wytwarzanych bez użycia sztucznych chemikaliów czy modyfikacji genetycznych i z szacunkiem dla dobra zwierząt i środowiska, by zachować krajobraz i środowisko wiejskie", cytowane za HRH., Księciem Walii, patronem Stowarzyszenia Gleby.
Światowa Organizacja Zdrowia zaleca, jako optymalną dla każdego z nas, dietę niskotłuszczową, bogatą w błonnik, zawierającą dużo złożonych węglowodanów i charakteryzującą się częstym spożyciem owoców, warzyw, pełnoziarnistych produktów zbożowych i roślin strączkowych, orzechów i nasion.
Międzynarodowy Komitet Pokarmu, Żywienia i Zapobiegania Rakowi zalecił, aby wybierać głównie „dietę opartą na roślinach", minimalnie przetworzoną, bogatą w skrobię żywność, taką jak zboża, korzenie czy bulwy.
Liczne badania wykazały, że dieta bogata w witaminy antyoksydacyjne (witaminy C, E i karotenoidy) wpływa na poprawę zdrowia, w tym na zmniejszenie ryzyka choroby wieńcowej serca i raka. Większość roślin zawiera duże ilości różnorodnych fitochemikaliów, które mogą działać jako przeciwutleniacze, pobudzać układ odpornościowy, w tym enzymy obronne wątroby czy blokować uszkodzenia materiału genetycznego. Fitochemikalia i przeciwutleniacze to dwa typy związków nieobecne w żywności pochodzenia zwierzęcego.
W ostatnim czasie przeprowadzono wiele badań naukowych wykazujących uzdrawiające właściwości wielu produktów roślinnych. Zaliczamy do nich oryginalną, naturalną żywność, zdolną do neutralizacji i eliminacji toksyn, regulującą procesy życiowe, ograniczającą miażdżycę, pomagającą uniknąć raka i utrzymać ogólnie dobry stan zdrowia i samopoczucie.
Dzisiejszy styl życiaW ostatnich latach doszło do poważnych zmian w stylu życia ludzi świata uprzemysłowionego, co objawia się złymi nawykami żywieniowymi, obecnością toksyn, chemikaliów, antybiotyków, leków, stresu i braku ćwiczeń fizycznych. Wielu cierpi z powodu dolegliwości i chorób, określanych jako „choroby cywilizacyjne". Najlepsza rada to zawsze patrzeć na to, co jemy, kontrolować apetyt, regularnie uprawiać sport, ćwiczyć radzenie sobie ze stresem, by poprawić stan zdrowia.
Odpowiedni dla zdrowego ciała poziom pH krwi waha się pomiędzy 7,2 a 7,4, czyli delikatnie zasadowy. Za każdym razem, gdy układ pokarmowy metabolizuje kaloryczne pokarmy, powstają kwasy. Naturalne drogi neutralizowania poziomu kwasów prowadzą przez płuca, nerki i skórę. Codziennie, wraz z pokarmem, pobieramy także pestycydy i herbicydy. One również podnoszą poziom kwasów i mogą doprowadzić do przeładowania płuc i nerek i zaburzenia ich funkcji. Ciało rozpocznie mobilizację alkalizujących minerałów, takich jak wapń, magnez czy potas, by pomóc zneutralizować wysoki poziom kwasów. Ten proces jest przyczyną osłabienia kości i tkanek, których organizm pobrał minerały. Problemy zdrowotne takie jak: osteoporoza, rak okrężnicy, nadciśnienie, cukrzyca, cholesterol, choroba wieńcowa, miażdżyca, zawał serca, hiperlipidemia i inne mogą powstać na skutek mobilizacji wapnia z kości.
Choroby cywilizacyjne:
Ludzie odkryli żywność roślinną i warzywną o uzdrawiający właściwościach. Ten typ żywności, zgodnie z tym rozumowaniem posiadł zdolność syntezowania dokładnie tych składników odżywczych i substancji uzdrawiających niezbędnych dla człowieka, na długo zanim gatunek ludzki zaczął istnieć.
Sposób spożycia:
Weź jedną załączoną miarkę i dodaj wody a następnie dokładnie rozmieszaj. Można zażywać 1 -3 razy dziennie. Można spożywać również z sokami lub mlekiem, dla poprawy smaku. Ten produkt zawiera dużo rozpuszczalnych włókien, które przybierają postać żelu po zmieszaniu z wodą. Zaleca się spożycie bezpośrednio po przygotowaniu.
Dorośli: Dodaj 1 miarkę (10 g) K-BioGreen do 300ml cieplej wody. Wypij natychmiast.
Dzieci: Dodaj 1/2 miarki (5g) K-BioGreen do 300ml cieplej wody. Wypij natychmiast.
Wielkość opakowania: 500g
Wielkość dawki: 1 miarka (10g)
BIOGREEN - stosowanie:
Lecznico w stanach chorobowych: rano 2 porcje, po południe 2 porcje, wieczorem 1 porcja;
Oczyszczająco: 3 x dziennie po 1 porcji;
Suplementacyjnie: 1 x dziennie 1 porcja,
Dzieci: ½ porcji, w zależności od potrzebPamiętaj :
Preparat rozrabiamy w 300 ml ciepłej wody i pijemy zaraz po przygotowaniu. Ze względu na dużą ilość błonnika może przybrać on postać żelu.Środki ostrożności:
Do przygotowania preparatu zostały zastosowane tylko naturalne składniki. Jeżeli jednak zaobserwowane zostaną nie występujące wcześniej objawy należy zmniejszyć dawkę lub zaprzestać spożywania.Preparat może być przyjmowany przez dzieci, kobiety ciężarne i karmiące piersią.Produkt zawiera duże ilości błonnika i dlatego może powodować luźne wypróżnienia. W takim przypadku należy zmienić spożywaną ilość dostosowując ją indywidualnie do danego organizmu.
Uwagi :
Wniosek
Żywność organiczna może pomóc w ograniczeniu tłuszczy nasyconych, przyczyny raka, cukrzycy, chorób serca i otyłości, aspartamu, rodzaju neurotoksyny, kwasu fosforowego, zawartego w napojach bezalkoholowych, powodującego osteoporozę. Może się również przyczynić do zakazu spożycia antybiotyków, obniżających odporność, hormonów, o licznych efektach ubocznych, takich jak otyłość, rak wielopokoleniowy i inne, pestycydów, a także herbicydów, posiadających właściwości kancerogenne i mutagenne. Ze względu na swoje liczne zalety, żywność organiczna, taka jak Organie K-BioGreen jest obecnie wybierana przez wielu ludzi w celu utrzymania zdrowia.
Czyste, organiczne pożywienie zapobiega:
Ponadto neutralizuje szkodliwość stosowanych antybiotyków poprzez odnowę systemu immunologicznego.K-BioGreen posiada szerokie spektrum możliwości w regeneracji i utrzymaniu dobrego zdrowia.
ZDROWE JELITA = ZDROWE CIAŁO
Jelita to jeden z najważniejszych organów naszego ciała, niestety najczęściej zaniedbywany. To właśnie tam następuje przyswajanie niezbędnych dla życia składników odżywczych. Nieprawidłowa dieta, zanieczyszczona i pozbawiona cennych składników żywność przyczyniają się do powstawania szkodliwych złogów w jelitach.
K-BioGreen pomoże Ci oczyścić przewód pokarmowy z toksycznych złogów, które gromadzą się tam przez wiele lat.
"Przez 50 lat prowadziłem badania nad zdrowiem ludzkiego ciała, zdrowie układu pokarmowego wydaje się być sprawą kluczową dla większości chorób. W czasie badań na grupie 300 000 pacjentów odkryłem, że jelita muszą zostać oczyszczone zanim nastąpi jakakolwiek poprawa."
Dr. Bernard Jensen, D.C., PH.D.,Renowned Medical Doctor, Herbalist & Nutritionist
Funkcje składników Organic K-BioGreen:
łuski złotego zboża, biała pszenica, czerwona pszenica, kasza gryczana, dziki ryż. ryż brązowy, koncentrat słodowy, ziarna żyta
- bogate w błonnik, który wywiera delikatnie pobudzający wpływ na układ pokarmowy i reguluje prace jelit-przemieniają tłuszcz zmagazynowany w organizmie w energię i powodują spadek masy ciała- zawierają czynniki przeciwrakowe i przeciwutleniacze
kiełki pszenicy
- bogate w białko, witaminy B complex, E. żelazo, itd.- zawierają tez miedź, magnez, mangan, wapń i fosfor
owies organiczny
-błonnik owsiany pomaga obniżyć poziom cholesterolu we krwi, zapobiegają chorobom serca i wysokiemu ciśnieniowi krwi- bogate w witaminy B complex i małe ilości minerałów- zapobiegają zatwardzeniu, odmładzają i nawilżają skórę
mieszanka strączkowa: soczewica zielona, crimson, czerwona, złota, żółty groszek łuskany, czarny groszek, francuska zielona soczewica, orzeszki ziemne
- zawierają obfitość ważnych składników odżywczych, bogate w niekompletne białka, żelazo, witaminy B1 i B2- soczewica może obniżać poziom cukru i cholesterolu we krwi
soja
- odpowiednia jako suplement białkowy dla wegetarian- zawiera witaminy i minerały
pestka brzoskwini, orzechy włoskie, gingko
- zawierają białko, nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy B complex i E. wapń. żelazo, potas, magnez, fosfor, miedź itd.
czarne i czerwone daktyle
- bogate w białko- zawierają cukier, kwasy organiczne, witaminy A. B. C i małe ilości wapnia, fosforu i żelaza
pestki dyni, lotosu, ananasa, czarny sezam
- bogate w białko, witaminy A. B, D i E. fosfor, wapń. żelazo, fluor. jod. potas, magnez, cynk. nienasycone kwasy tłuszczowe itd.
nasiona euryales
- by poprawić funkcję nerek i zapobiec zaburzeniom nasiennym, usprawnić funkcję śledziony i powstrzymać biegunkę, usunąć wilgoć i zahamować masywny ropotok
nasiona flax
- kompletne źródło składników odżywczych - zawiera kwasy tłuszczowe omega-3. które chronią przed choroba wieńcową, rakiem i cukrzycą
nasiona colcis
- bogate w białko- zawierają kwasy tłuszczowe, węglowodany, małe ilości witaminy B i aminokwasów
szpinak
- bogaty w składniki zapobiegające anemii: żelazo, potas, wapń, magnez, kwas foliowy i laktoflawinę- poprawia krążenie krwi i uzupełnia czynniki antyrakowe
seler
- poprawia apetyt i trawienie, usprawnia metabolizm- pomaga zmniejszyć ryzyko nadciśnienia, zawału serca i udaru
marchew
- zawiera beta-karoten, niezbędny w procesie widzenia- poprawia trawienie usprawniając metabolizm i wzmacnia system odpornościowy
kapusta, brokuły
- bogate w beta-karoten- zawierają duże ilości czynników przeciwrakowych: indoli
słodki ziemniak
- zawiera wolne aminokwasy, cukier, albuminy itd.
lukrecja
- chińskie zioło, wpływa na działanie gruczołów, szczególnie nadnerczy i optymalizuje poziom hormonów
grzyby
- 100g grzybów zawiera 2-3 g białka- małe ilości kwasów tłuszczowych
lecytyna sojowa
- pobudza komórki i dostosowuje poziom hormonów do zrównoważonych wartości- bierze udział w emulgacji tłuszczów i poprawia rozpuszczanie witamin rozpuszczalnych w tłuszczach- usuwa plamy- zapobiega miażdżycy- poprawia funkcje mózgu i pojemność" pamięci
proszek z soku żyta
- wspaniały czynnik odtruwający
proszek z soku chmielowego
- silny przeciwutleniacz
proszek z soku trawy alfalfa
- żywność idealna, bogata w kluczowe składniki odżywcze
proszek z soku malpigii
- nawilża skórę
proszek z soku traganka
- zawiera dużo witamin, kwasów tłuszczowych, białka rtd.
algi z Nowej Szkocji
- długoterminowe spożycie może pomóc w zapobieganiu nadciśnieniu, cukrzycy, chorobom neurologicznym i raka okrężnicy- poprawia zdrowie jamy ustnej i włosów, nawilża skórę
spirulina
- zrównoważony, pełnowartościowy pokarm, zapewniający białko, witaminy, chlorofil i minerały potrzebne dla organizmu- zwiększa energię, reguluje poziom hormonów, pomaga zneutralizować poziom kwasów w danym ciele- zapobiega chorobom degeneracyjnym
enzymy
- pomagają w trawieniu, odtruwaniu i mają właściwości przeciwzapalne
mama-anulka