placek miętowy.doc

(20 KB) Pobierz

Ciemny biszkopt;

5 jaj

1 szkl cukru

2 łyżki mąki

2 lyżki kakao

1 szkl kartoflanki

2 łyżeczki proszku do pieczenia. Z tego ubijamy biszkopt- białko+ cukier+ żółtka+ mąka i kakao+ proszek

KREM; 4 kubki kremówki

4 fixy

3 miętowe czekolady; kremówki podgrzewamy z czekoladami aż do rozpuszczenia. Zostawić i do lodówki

Zimne wyjąć, wymieszać i ubić dodając na koniec fixsy. Biszkopt przełożyć, trochę kremu na górę, posypać czekoladowymi opiłkami i gotowe.

Bardzo smaczny placek, można go dużo zjeść i nie czuję się przejedzenia. Polecam

ps--- można dać czekolady o innym smaku, np. pistacjowym i cały placek będzie miał inny aromat

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin