FRYTKI Z KURCZAKA.doc

(27 KB) Pobierz

Frytki z kurczaka

Składniki:
80 dag piersi kurczaka, 1 szklanka mąki, 1 jajko, 2 łyżki przyprawy z suszonych warzyw (np. Vegeta), sól; do smażenia: olej

Przepis na Frytki z kurczaka

 

Sposób przygotowania
Mięso myjemy, osuszamy, kroimy na kawałki ok. 3 x 8 cm, posypujemy przyprawą z suszonych warzyw i wstawiamy na 20 min do lodówki. Z mąki, jajka, szczypty soli i 3/4 szklanki wody przygotowujemy ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany. Kawałki mięsa maczamy w cieście i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju. Podajemy z ryżem lub bagietką i surówką.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin