Pstrąg gotowany na parze z ziemniakami.doc

(25 KB) Pobierz
PSTRĄG GOTOWANY NA PARZE Z ZIEMNIAKAMI

Pstrąg gotowany na parze z ziemniakami

 

Czas przygotowania: 20 Min

Czas gotowania: 22-27 Min

 

 

Skladniki
 

- 3 pstrągi po 200 g
- 18 małych, młodych ziemniaków
- 50 g masła
- sól
- pieprz
- szafran

 

Pstrągi przekroić i umyć. Wnętrze ryb posypać przyprawami.

Szczyptę szafranu wymieszać z niewielką ilością wody. Do mieszaniny włożyć na 15 minut obrane ziemniaki, a następnie odlać wodę.

Ziemniaki włożyć do dolnej miski, a pstrąga położyć na kratce górnej miski. Gotować na parze przez 22 - 27 minut.

Podawać pstrąga z ziemniakami oblanymi stopionym masłem.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin