· 4 nogi wieprzowe
· 1 kg mięsa wieprzowego -łopatka
· 1 marchew
· 4 ziela angielskie
· 2 listki laurowe
· vegeta albo ziarenka smaku
· sól
· 3 jajka ugotowane na twardo
· natka pietruszki
1. Ugotować w garnku nogi z mięsem z wszystkimi składnikami-gotujemy około 2 godzin. Mięso kroimy na kawałki .Do pojemniczków wlewamy po łyżce wywaru i czekamy aż zastygnie ( wtedy bez problemu wyjmiemy tymbalika na talerz).
2. Układamy jajko, pokrojoną w plasterki marchewkę z wywaru i listki natki, dodajemy mięso i zalewamy trochę wywarem .Gdy zastygnie to dolewamy do całkowitego zakrycia mięsa.
3. Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia po czym wyjmujemy i układamy tymbaliki po cztery na talerzu z kieliszkiem z octem w środku.
d.ceberek