Deser jabłkowy.doc

(59 KB) Pobierz
Deser jabłkowy

Deser jabłkowy

na zimno

  1. Jabłka umyć, obrać pokroić w kostkę i ugotować w 3/4 litra wody (nie dopuścić do ich rozgotowania).
  2. Dwa budynie rozrobić w reszcie wody i ugotować na wodzie, w której gotowały się jabłka.
  3. Do budyniu wsypać galaretki i mieszać do całkowitego rozpuszczenia.
  4. Dodać ugotowane jabłka i wlać do formy, ostudzić.
  5. Ubić Śnieżkę wg przepisu na opakowaniu, wyłożyć na jabłka i udekorować.

Deser jabłkowy

·         Składniki:

·         1,2 kg jabłek,

·         3 galaretki o smaku cytrynowym "Delecta",

·         2 budynie o smaku śmietankowym "Delecta",

·         1 litr wody,

·         1 Śnieżka "Delecta".

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin