Udka gęsie wędzone.pdf
(
140 KB
)
Pobierz
349200466 UNPDF
1. 7 kg ud gęich (ok. 20 t.),
2. Sól – 0,15 kg,
3. Saletra – 0,010 kg,
4. Pieprz czarny mielony – 0,002 kg,
5. Majeranek – 3 łyżki,
6. Czosnek – 8 ąbków,
7. Kolendra – 0,010 kg,
8. Ziele angielskie – 0,005 kg.
W 15 litrach wody ropucid ól, aletrę, dodad utłucone w modieru lub mielone pryprawy ora
rotarty olą conek.
Udka wycięte dobre utuconych gęi peklowad 12 dni w alewie, natępnie wymocyd godinę w
bieżącej wodie.
Ze pagatu wykonad i ałożyd pętelki do awieenia.
Suyd pre ok. 3 god. w prewiewnym miejcu lub w wędarni pred proceem wędenia.
Wędid pre okre 3 dni w imnym dymie do uykania koloru brąowego.
Produkt redniotrwały.
Autorzy: Tadeusz Barowicz i Wojciech Tatarczuch
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
WPŁYW DYMU NA WYTRZYMAŁOŚĆ TKANKI ŁĄCZNEJ.pdf
(166 KB)
Wędzone rolady z kurczaka.pdf
(214 KB)
Wędzenie drobiu w huraganowym tempie.pdf
(146 KB)
Weekendowy kurczak aromatyczny Dziadka - Część I.pdf
(253 KB)
Udka gęsie wędzone.pdf
(140 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin