Przecier pomidorowy Dziadka.pdf
(
748 KB
)
Pobierz
349809390 UNPDF
Przecier pomidorowy Dziadka
S
ezonpomidorowywpełni.Nadwyżkwłanychpomidorówprzeznaczamnazdrowewłane
koncentratypomidorowe.Najlepzepomidorynakoncentrattomalinowe.robitotak- umyte
pomidorykrojnapołowigotujje,ważnebyichnierozgotowadinieprzypalid- rozgotowanie
pomidorówpowodujezekoncentratubdziemniejawicejokupomidorowego.Pougotowaniu
odcedzam to na cedzakach, sitkach i zostawiam to na noc. Najlepiej odączadwdrucianych
kozyczkachodmażeniarytek.Czymlepiejodączymyugotowanepomidorytymgciejzy
otrzymamy koncentrat.
Wypróbowałemrównieżparowaniepokrojonychpomidorówwokowniku.Bardzodobrypoób,
zwikzającyuzykkoncentratu,aleok uzyskany w wyniku tego procesu, to sama woda.
Na drugidzieozodcedzonejmaypomidorowejbduzykiwałkoncentratpomidorowyprzy
pomocypecjalnejdotawkidomazynkinr5(wycikarkadoowoców).
Uzykiwaniekoncentratudzielnatrzyetapyponieważlimakiwmazynceiprzytawceniedadzą
rady odrazuprzecinądodrazutejrzadkiejmay.
P
rzypierwzymprzekrceniumaypomidorowej,rubblokującąwylotutawiamtakbyw
pierwzymetapieoddzielidnajrzadzączdzugotowanychpomidorów.
D
rugirazprzekrcającdokrcamrubbardziejprzezto masa wychodzi bardziej sucha.
Z
atrzecimrazempodokrceniujezczebardziejrubywychodzijużuchamaa- same pestki i
kórki.
Dalzezdjciaprzedtawiajątourządzeniewdwóchwerjachzplatykuitopualuminium.
Przytawkatarównieżprzytoowanajetdorcznychmazynekdomianr5(inowzeprodukcje
do maszynek nr. 8)
Plik z chomika:
babcia_marysia
Inne pliki z tego folderu:
Zupa regionalna - juśnik.pdf
(425 KB)
ŚLĄSKI BACHOR.pdf
(256 KB)
Słynna Palcówka oraz dwa warianty Słoniny z Podlasia autorstwa Kruszynki.pdf
(326 KB)
Słonina peklowana rodem z Podlasia.pdf
(107 KB)
Plyndze z kaszokiem z poznańskiego.pdf
(82 KB)
Inne foldery tego chomika:
Anielska kuchnia
Anielska kuchnia II
Balerony
Biesiada Wielkanocna
Boczki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin