BOUNTY Biszkopt 6 jajek ,6 łyżek cukru 4 łyżki mąki ,2 łyżki kakao aromat rumowyMasa kokosowa: 1/2 litra mleka ,1/2 szklanki cukru 20 dag masła ,20 – 25 dag kokosu ( drobniejsze wiórki) cukier waniliowy Polewa: 2 czekolady 5 łyżek wody CiastoJajka ubijać z cukrem przez około 15minut, mąkę przesiać z kakao. Na koniec ubijania masy jajecznej dodać aromat, delikatnie wymieszać z mąką Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej blachy o wymiarach 25 na 36 cm i piec w temperaturze 180 st. C. przez ok. 30 minut. Biszkopt dowolnie nasączyć np cappucino. Masa:Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać kokos i gotować do zgęstnienia masy (ok. 20- 25 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt. . Czekoladę rozpuścić w 5 łyżkach mleka, i polać wierzch ciasta.
ela.su