PRZEPIS NA SOS BARBECUE .
Zrób sos najlepiej w szklanym garnku (nie wchodzi w reakcje chemiczna).
Wlej 3 łyżki oleju, podgrzej, dodaj 1 dużą drobno posiekana cebule.
Smaż aż uzyska kolor zloty, później dodaj drobno posiekany czosnek (3czesci) musisz uważać, żeby nie przypalić czosnku.
Dodaj drobno pokrojona zielona paprykę (1 dużą lub dwie miale), do tego dodaj dwie drobna posiekane jalapenio (małe, czerwone) papryki.
Smaż przez krotki okres czasu.
Później dodaj 6 dużych pokrojonych pomidorów i smaż pod przykryciem, aż dokładnie się uduszą.
Dodaj 3 łyżki stołowe octu, 3 łyżki stołowe cukru, 1 łyżkę stołowa soli (cukier i sol do smaku). Możesz zastąpić cukier miodem.
Dodaj 2 łyżeczki do herbaty chili pieprz w pudrze, jeżeli tego nie masz możesz zastąpić chili węgierska paparyką.
Dodaj 4 łyżki stołowe keczupu.
Przykryj i gotuj na małym ogniu przez dluższy okres czasu, aż wszystko dokładnie się połączy, mieszaj dosyć często, aż sos zgęstnieje.
PRZEPIS NA ŻEBERKA.
Przygotuj piekarnik do temperatury pieczenia mięsa (około 190 C).
Ułuż żeberka na brytfannie z dziurami, tak żeby tłuszcz mógł spływać do niżej położonej pełnej brytfanny (bez dziur).
Posól, popierz do smaku.
Dodaj czerwonej papryki do smaku w zależności od ilości żeberek.
Piecz około 1 godziny aż będą miękkie, oczywiście przewracaj je w czasie pieczenia na obie strony.
Po całkowitym upieczeniu posmaruj żeberka barbecues sos z dwóch stron, przykryj aluminiowa folia, włóż ponownie do piekarnika na 10 do 15 minut.
Smacznego.
Ten sos możesz stosować w zasadzie do wszystkiego typu mięs łącznie zkurczakami.
S-H