Kuchnia Peruwiańska.doc

(34 KB) Pobierz
Kuchnia Kubańska

Kuchnia Peruwiańska

 

 

Flaczki po peruwiańsku

 

Składniki:
80 dag flaków
1 kg ziemniaków (najlepsze młode)
15 dag masła
pęczek natki pietruszki
sól i pieprz

Opis wykonania:
Oczyszczone flaki gotujemy do miękkości i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w plasterki lub w kostkę.Obgotowujemy na półtwardo w osolonym wrzątku. W żaroodpornym naczyniu topimy masło. Układamy w nim cienką warstwę ziemniaków, przesypujemy natką pietruszki, solą,pieprzem i pokrywamy flaczkami. Na wierzchu znowu układamy warstwę ziemniaków obficie posypanych natką i obłożonychstrużynkami masła. Całość zapiekamy w piekarniku aż wierzch zapiekanki nabierze złotej barwy.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin