Zupa minestra.txt

(0 KB) Pobierz
Zupa minestra 


2 cebule, z�bek czosnku, 3 �y�ki oleju, ma�y seler, 2 ma�e marchewki, 10 dag fasolki
szparagowej, 1250 ml roso�u, 5 �y�ek ry�u, puszka zielonego groszku, 1 �y�ka ketchupu,
s�l, pieprz, 4 pomidory, 4 �y�ki tartego ��tego sera 

Czosnek i cebule obra�, op�uka�, drobno pokraja� i podsma�y�. Warzywa umy�, obra�,
op�uka�, zetrze� na tarce, doda� do cebuli. Fasolk� oczy�ci� z w��kien, op�uka�,
pokraja�, doda� do warzyw z cebul�, zala� roso�em i gotowa�. Ry� wyp�uka�, os�czy�,
w�o�y� do warzyw i razem gotowa� do mi�kko�ci. Na koniec doda� groszek i ketchup.
Pomidory umy�, pokroi� w grube plasterki, wymiesza� ze startym serem i po��czy� z
zup�. Gotowa� na ma�ym ogniu przez 5 min, zaraz podawa�. 
Zgłoś jeśli naruszono regulamin