Kiszka biała ll.pdf
(
28 KB
)
Pobierz
5856890 UNPDF
Kiszka biała II
Składniki:
1 kg drobnej kaszy gryczanej 10 jaj 2,5 l mleka 1 kg smalcu 5 kostek cukru szklanka
rodzynków pół szklanki słodkich migdałów 7 migdałów gorzkich sól cynamon
Sposób wykonania:
Do kaszy wbić 2 jaja, przetrzeć przez sito i wysuszyć. 2 l mleka wlać do garnka, dodać
smalec, zagotować, dodać kaszę, przykryć i gotować na małym ogniu, często mieszając.
Masę ostudzić, wbić 8 jaj, wlać resztę gorącego mleka, dodać cynamon, rodzynki, cukier,
migdały, wymieszać i napełnić masą jelita. Końce kiszek przewiązać, zalać zimną,
osolonią wodą i gotować bez przykrycia, ciągle obracająjc. Po ugotowaniu wyjąć z wody,
wynieść w zimne miejsce.
Plik z chomika:
alkon1989
Inne pliki z tego folderu:
Żeberka wędzone (Stary oryginalny przepis).pdf
(28 KB)
Zimowa sałatka ogórkowa.pdf
(30 KB)
Wołowina peklowana wędzona.pdf
(28 KB)
Włoszczyzna solona.pdf
(28 KB)
Śliwki kwaszone.pdf
(31 KB)
Inne foldery tego chomika:
▸Dania Główne
►LUBIĘ GOTOWAĆ
Dekorowanie stołu
Drinki
Ozdabianie dekorowanie potraw garnierowanie
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin