Grog czekoladowy.pdf

(46 KB) Pobierz
50336770 UNPDF
Grog czekoladowy
Składniki
10 dag cukru, 3 łyżki czekolady rozpuszczalnej, 2 laski
cynamonu, szklanka mleka, ćwierć szklanki rumu, pojemniczek
kremówki, mielony cynamon do posypania, sok z cytryny i cukier
do ozdobienia szklaneczek
Sposób przyrządzania
Brzegi czterech szklaneczek zanurzyć najpierw w soku z cytryny,
a następnie w cukrze. Cukier gotować ze szklanką wody, aż do
uzyskania syropu. Dodać czekoladę, laski cynamonu i mleko. Zostawić na 5 minut pod
przykryciem. Jeszcze raz krótko podgrzać i dodać rum. Od razu przelać grog do
szklaneczek i podawać ozdobiony bitą śmietaną i posypany cynamonem.
 
50336770.001.png
Zgłoś jeśli naruszono regulamin