Grog czekoladowy.pdf
(
46 KB
)
Pobierz
50336770 UNPDF
Grog czekoladowy
Składniki
10 dag cukru, 3 łyżki czekolady rozpuszczalnej, 2 laski
cynamonu, szklanka mleka, ćwierć szklanki rumu, pojemniczek
kremówki, mielony cynamon do posypania, sok z cytryny i cukier
do ozdobienia szklaneczek
Sposób przyrządzania
Brzegi czterech szklaneczek zanurzyć najpierw w soku z cytryny,
a następnie w cukrze. Cukier gotować ze szklanką wody, aż do
uzyskania syropu. Dodać czekoladę, laski cynamonu i mleko. Zostawić na 5 minut pod
przykryciem. Jeszcze raz krótko podgrzać i dodać rum. Od razu przelać grog do
szklaneczek i podawać ozdobiony bitą śmietaną i posypany cynamonem.
Plik z chomika:
alkon1989
Inne pliki z tego folderu:
@) Napoje-Index.pdf
(80 KB)
Alba.pdf
(46 KB)
Americano.pdf
(33 KB)
Ananasowe daiquiri.pdf
(34 KB)
Bananowy z wodą sodową.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
▸Dania Główne
►LUBIĘ GOTOWAĆ
Dekorowanie stołu
Ozdabianie dekorowanie potraw garnierowanie
Przepisy na Wielkanoc
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin