OGORKI KWASZONE.txt

(0 KB) Pobierz
Czas przygotowania: 30 minut
Skladniki

    * Og�rki swieze -3 kg
    * Czosnek -0,5 gl�wki
    * Chrzan po kawaleczku do sloika
    * Gorczyca
    * Liscie wisni, liscie debu
    * Liscie laurowe
    * Ziele angielskie
    * Ziarna pieprzu
    * S�l -4 lyzki
    * Woda -2 litry
    * Koper

Og�reczki pycha.
Etapy przygotowania

Og�rki umyc, osaczyc.

Do sloika wlozyc koper, chrzan, liscie debu, liscie wisni, gorczyce, listki laurowe i og�rki, ulozyc ciasno w sloikach.

ZALEWA

Wode zagotowac z sola, zielem angielskim i pieprzem w ziarnkach.

Goraca zalewa zalewamy sloiki i odstawic do zakwaszenia
Zgłoś jeśli naruszono regulamin