Ciasto dro�d�owe bez zagniatania Sk�adniki na 10 porcji � 1 kg m�ki � kostka mas�a � 2 szklanki cukru � 6 jajek � 7 dag dro�d�y � 2 i 1/2 szklanki mleka � 2 �y�ki oleju � cukier waniliowy � 5 dag rodzynek Etapy przygotowania 1. Do garnka wlej roztopione i ostudzone mas�o, wbij jajka, wsyp cukier, wkrusz dro�d�e, wlej letnie mleko i olej, wymieszaj wszystko drewnian� �y�k�. Przykryj �ciereczk� i pozostaw na noc w ciep�ym miejscu. Nast�pnego dnia wsyp m�k�, cukier waniliowy i rodzynki. Prze�� do 2 nat�uszczonych i posypanych tart� bu�k� brytfanek (do po�owy wysoko�ci). Piecz 55 min; na pocz�tku w temp. 160�C, potem w 180�C.;. m,.m
delinka