zupa ogórkowa.txt

(0 KB) Pobierz
Sk�adniki:

    * ok 1,5 l. wywaru warzywnego albo roso�u
    * 7-8 wi�kszych og�rk�w kiszonych
    * �rednia cebula
    * z�bek czosnku
    * 2 �y�ki m�ki
    * 2 �y�ki mas�a
    * 100 ml �mietany s�odkiej
    * 3 ziemniaki
    * maggi

Spos�b przygotowania:
Wywar zagotowa�. Na ma�le podsma�y� pokrojon� w kostk� cebulk�, drobno posiekany lub zmia�d�ony czosnek. Og�rki tarkowa� na grubych oczkach wrzuci� do cebuli czosnku - przesma�y� .Tak przesma�one og�rki do��czy� do wywaru. Ziemniaki obra� pokroi� w drobn� kostk� i dorzuci� do zupy .Kiedy ziemniaki b�d� mi�kkie zrobi� zawiesin� z m�ki i �mietany i powoli wlewa� do zupy ci�gle mieszaj�c , doprawi� do smaku-zagotowa�.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin