Piersi drobiowe a la schabowe.pdf
(
45 KB
)
Pobierz
Piersi drobiowe a la schabowe
Składniki
4 filety z piersi kurczaka (około 15 dag każdy), ząbek czosnku,
jajko, 2 łyżki oliwy, bułka tarta, sól
Sposób przyrządzania
Mięso umyć, osuszyć, przekroić na pół, lekko pobić tłuczkiem,
natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, posolić. Kotlety
najpierw obtoczyć w bułce tartej, później zanurzyć w rozkłóconym jajku (mięso
obtoczone w takiej nietypowej kolejności będzie bardziej soczyste). Kłaść na rozgrzany
na patelni tłuszcz. Smażyć z obu stron na rumiano.
1 porcja zawiera: 30 g białka, 18 g tłuszczu, 0,5 g błonnika, 200 mg cholesterolu.
Plik z chomika:
emar1947
Inne pliki z tego folderu:
pieczen rzymska (klops).mht
(676 KB)
Baranina z kapustą włoską.pdf
(38 KB)
Befsztyk wiejski.pdf
(42 KB)
Baranina z fasolą1.pdf
(55 KB)
Bitki wołowe z papryką.pdf
(43 KB)
Inne foldery tego chomika:
Alkohole
Dania z krewetek
Drób
Golonka
Grill
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin