Wiejska sałatka grecka.doc

(19 KB) Pobierz
Wiejska sałatka grecka

Wiejska sałatka grecka

 

cebula czerwona - 2 szt
miód płynny - 1 łyżeczka
ocet balsamiczny - 25 ml
ogórek - 1 szt
oliwa z oliwek - 100 ml
papryka czerwona - 1 szt
pomidory bez skórki - 4 szt
sałata lodowa - 1 szt
ser feta - 1 opakowanie
sól - 1 szczypta

Warzywa pokroić w kostkę (tylko cebulę w cienkie półksiężyce). Sałatę porwać na nieduże kawałki, fetę pokroić również w niewielką kostkę. Wlać do miseczki oliwę, dodać ocet balsamiczny, sól i miód do smaku. Dokładnie wymieszać na jednolitą masę. Polać warzywa i wszystko wymieszać. Odstawić do lodówki na 10-15 minut i ponownie dobrze wymieszać. Po kolejnych 15 minutach w lodówce jest gotowa do jedzenia. Jako dodatek proponuję bagietkę bądź pieczywo włoskie.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin