SŁUPKI OGÓRKOWE NADZIEWANE TWAROGIEM.doc

(22 KB) Pobierz

SŁUPKI OGÓRKOWE NADZIEWANE TWAROGIEM

Surowe zielone ogórki obrać cieniutko ze skórki, odciąć końce, przekrajać w poprzek na słupki wysokości ok 5 cm. Z jednej strony ostrożnie wydrążyć ze środka (nie do końca) pestki i trochę miąższu (pozostaje taki garnuszek z ogórka) - liczymy po jednym na osobę. Twaróg wymieszać ze śmietaną, siekanym szczypiorkiem, ew. startą rzodkiewką, solą, pieprzem, można miąższ z avokado rozpaprany widelcem - ma ładny zielony kolor (pod ogórka). Słupki ogórkowe ustawić na listkach zielonej sałaty, napełniać łyżeczką twarogiem (z czubem - zrobić jakby odcięty zaokrąglony koniec ogórka. Można w niego wetknąć plasterki rzodkiewki, papryki, ...

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin