Paprykowa-jarzynowa.doc

(20 KB) Pobierz

ZUPA PAPRYKOWO-JARZYNOWA

 

Składniki :


Marchew
Pietruszka (korzeń)
Por
Seler
Papryka czerwona, może być również żółta i zielona ale to już jako dodatek ;)
Zielona fasolka szparagowa
Pomidory
Ziemniaki
Przyprawy: sól, pieprz, papryka w proszku słodka lub ostra (zależy czy wolicie by zupa była pikantna czy też mniej) kostka warzywna, jakiś tłuszcz np masła, oliwa...

Przygotowanie:


Woda do gara, marchewkę kroimy w talarki, pietruszkę przecinamy w wzdłuż, fasolkę na małe kawałki, paprykę seler i ziemniaki w kosteczkę, pomidory i por na jakieś tam kawałki jak wam wygodniej.
Wszystkie warzywa oprócz pomidorów rzecz jasna wrzucamy do wody, niech się pogotują na małym gazie aż będą dość miękkie, potem dodajemy pomidory (można uprzednio obrać ze skórki by potem w talerzu nie pływała) doprawiamy sobie do smaku, wrzucamy tłuszcz, gotujemy jeszcze jakieś 10 minut aż pomidorki całkiem nam się rozwalą i zupa gotowa.
 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin