Francuskie.pdf
(
367 KB
)
Pobierz
Naleśniki francuskie (cytrynowe)
Ciasto:
1 szklanka mleka
6 łyżek mąki
1 łyżka cukru
4 jajka
1 łyżka skórki z cytryny
Tłuszcz do smażenia
Nadzienie:
Po 1 łyżeczce skórki i soku z cytryny
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
25 dag serka homogenizowanego
½ szklanki śmietany
Wykonanie:
Składniki na ciasto zmiksować. Tłuszcz rozgrzać, smażyć cienkie
naleśniki, odkładać na talerz.
Serek wymieszać z 3 łyżkami cukru, cukrem waniliowym, sokiem i ½
łyżeczki skórki z cytryny.
Śmietanę ubić z łyżką cukru, połączyć z masą serowa.
Naleśniki posmarować masą, złożyć na połowę i jeszcze raz na połowę
Posypać skórką z cytryny i cukrem.
Smacznego!!!
Plik z chomika:
wielkibrat80
Inne pliki z tego folderu:
Faszerowane pieczarkami.pdf
(369 KB)
Francuskie.pdf
(367 KB)
Z parówką i szpinakiem.pdf
(382 KB)
Zapiekane.pdf
(382 KB)
Inne foldery tego chomika:
Ciasta
Drób
Jarmuż
Kasza gryczana
Krewetki
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin