Francuskie.pdf

(367 KB) Pobierz
Naleśniki francuskie (cytrynowe)
Ciasto:
1 szklanka mleka
6 łyżek mąki
1 łyżka cukru
4 jajka
1 łyżka skórki z cytryny
Tłuszcz do smażenia
Nadzienie:
Po 1 łyżeczce skórki i soku z cytryny
5 łyżek cukru
1 cukier waniliowy
25 dag serka homogenizowanego
½ szklanki śmietany
Wykonanie:
Składniki na ciasto zmiksować. Tłuszcz rozgrzać, smażyć cienkie
naleśniki, odkładać na talerz.
Serek wymieszać z 3 łyżkami cukru, cukrem waniliowym, sokiem i ½
łyżeczki skórki z cytryny.
Śmietanę ubić z łyżką cukru, połączyć z masą serowa.
Naleśniki posmarować masą, złożyć na połowę i jeszcze raz na połowę
Posypać skórką z cytryny i cukrem.
Smacznego!!!
Zgłoś jeśli naruszono regulamin