Placki z jabłkami i cynamonem
Składniki:
· 2 szklanki mąki,
· 2 szklanki mleka,
· 2 jajka,
· 4 średnie jabłka,
· cukier waniliowy,
· cynamon,
· olej.
Sposób przyrządzania:
Z mąki, mleka i jajek przygotowujemy ciasto trochę gęściejsze jak na naleśniki, dodajemy cukier waniliowy oraz cynamon. Wszystko razem mieszamy do uzyskania ciasta bez grudek. Jabłka obieramy, drobno kroimy i dodajemy do ciasta. Wszystko raz jeszcze mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i łyżka nakładamy kolejne porcje. Smażymy, aż się placki zarumienia po obu stronach:)
Potrzebne przybory:
Patelnia, miska, łyżka, 2 widelce, talerz.
Jak podawać?
Najlepsze są na ciepło posypane cukrem pudrem, ale są równie dobre na zimno!
J SMACZNEGO J
Vampireek_00