Ryby po grecku
Składniki
2 kg. filetów z mintaja3 jaja + sól + 1 łyżka vegetybułka tarta + mąka wrocławska
WARZYWA
1 mały seler1 pietruszka3 marchewki
3 cebule 1 ketchup ( pikantny ), 1 koncentrat pom. vegeta, pieprz, chilli, papryka do smaku
Ryby rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiempanierować , smażyć
seler , pietruszkę , marchewki zetrzeć na tarce o grubych oczkachwarzywa
przełożyć do garnka zalać wodą w takiej ilościaby je tylko przykryć , dodać szczyptę soli, zagotować
3 cebule pokroić w pół piórka, zeszklić na oliwiedodać do wywaru, ( wody nie odlewać)gotować
dalej ok. 15 min.dodać 1 ketchup ( pik. kotlin ), 1 koncentrat pom. ( Międzychód)vegeta, pieprz, chilli, papryka do smakuryby układać w misce warstwami zalewając wywarem z warzywamischłodzić w lodówce podawać 24 godz. po przygotowaniu
Dekoracja
kwiet z pora, czarne oliwki, ogórek zielony, sałata, zielona pietruszka
Vampireek_00