ZRAZY STAROPOLSKIE Z GRZYBAMI.doc

(28 KB) Pobierz

Zrazy staropolskie z grzybami

Składniki:
70 g grzybów suszonych
5 ziemniaków
400 g wołowiny
4 łyżki śmietany
1 łyżka mąki
3/4 litra wody
olej do smażenia
Warzywko
4 ziarna ziela angielskiego
4 ziarna pieprzu czarnego
2 liście laurowe

Przepis na Zrazy staropolskie z grzybami

 

Sposób przygotowania
Grzyby suszone namoczyć. Mięso kroimy w plastry, następnie lekko rozbić i delikanie obsmażyć na oleju. Grzyby pokroić w plasterki gotować na małym ogniu ok. 15 minut. Następnie w garnku ułożyć warstwami mięso, grzyby, przyprawy, a wierzch przykryć pokrojonymi w plastry ziemniakami. Wywar z grzybów doprawić Warzywkiem i wlać do garnka z mięsem. Całość dusić pod przykryciem do miękkości mięsa i ziemniaków.
Pod koniec dodać śmietanę wymieszaną z mąką i zagotować.

 

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin