Filety śledziowe z sałatką.doc

(28 KB) Pobierz
Filety śledziowe z sałatką

Filety śledziowe z sałatką

Drukuj

E-mail

Początek formularza

 

Skład:
12 śledzi matiasów

4 łyżki mleka

2 jabłka

2 gruszki

6 łyżek octu

4 łyżki białego wina wytrawnego

2 pomidory

4 łyżki pokrojonej w kostkę marynowanej papryki

2-3 korniszony

3 łyżeczki musztardy

łyżeczka cukru

sok cytrynowy

Sposób wykonania:

Usunąć ości  jeśli są, jeśli śledzie słone, to wymoczyć 2 godz. i jeśli za mało, zalać
świeża woda na jeszcze 2 godz.  Połączyć szklankę wody, mleko i ocet, zalać
wymoczone śledzie. Jabłka i gruszki umyć i obrać lub nie, pokroić w kostkę,
skropić cytr. Pomidory i ogórki pokroić tez w kostkę, połączyć z owocami i
papryka. Musztardę rozmieszać z winem, doprawić cukrem, dodać do mieszanki,
wymieszać. Filety osączyć z zalewy, kształtować w kręgi i napełniać środki
sałatka. Podawać ozdobione cząstka papryki, pomidora i ew. natka.

 

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin