Krewetki na Wigilijny stół .doc

(0 KB) Pobierz

Składniki

 

Puszka gotowanych krewetek

 

Papryka czerwona, zielona, zolta, pomaranczowa

 

Szczypiorek

 

Smietana

 

Sos do krevetek

 

(cream cheese) kremowy twarozek

 

Ser zolty

 

Sposób przygotowania

 

Krewetki dobrze wyplukac w zimnej wodzie i zmiazdzyc.

 

Kremowy twarozek i smietane wlozyc do radelka, podgrzac na malym ogniu, dobrze wymieszac i wylozyc na duzy talerz.

 

Na to nakladamy odsaczone i pogniecione krewetki. Nastepnie smarujemy sosem do krevetek i posypujemy drobniutko startym zoltym serem.

 

Na koncu mieszamy drobno pokrojona papryke i zielona cebulke i posypujemy tym na wieszch

...
Zgłoś jeśli naruszono regulamin